Het droomhuis

"Mam? Als ik later groot ben ga ik in dat huis wonen", zei ik als klein meisje tegen mijn moeder. Ik wees naar een wit vrijstaand huis met een stuk grond er omheen. Mijn moeder vroeg uiteraard hoe ik dit ging betalen. Ik zei dat ik met mijn buurjongen ging trouwen en dat we dan een grote portemonnee met centjes zouden kopen.

Grappig hoeveel overeenkomsten dit verhaal heeft met mijn huidige leven. Ik ben niet getrouwd met de buurjongen (gelukkig maar, want dat is niet echt mijn type), maar wel met een jongen uit een aantal straten verderop. En nu kopen we zo'n wit huis met een stuk grond er omheen. Dat van die grote portemonnee klopt eigenlijk ook wel, al heet die portemonnee dan "bank". 

Niet op zoek

"Verhuizen? Ik wist niet dat jullie weg wilden!" Deze reactie hebben we een aantal keer gehad. En we geven steeds hetzelfde antwoord: "wij wisten het ook niet."  

We waren immers niet op zoek naar een andere woning. We hebben 10 jaar heerlijk in dit huis gewoond. Een fijn huis in een leuke buurt en gezellig dicht bij mijn ouders. Ook is het huis super praktisch en precies groot genoeg. Niets te klagen dus!

Wel hebben we altijd de wens gehad om meer buiten te leven en natuurlijk heb je ook altijd wel een droomhuis in gedachten, maar dat was meer iets voor de toekomst dachten wij. 

Op je pad

Eind 2021 vertelde Arno dat een klant van hem het huis van zijn ouders moest verkopen, omdat zij waren overleden. Ik weet niet goed waarom maar er begon iets te kriebelen. Arno had nog grappend tegen die klant gezegd: "stuur maar een link als het huis op Funda komt."

In januari kregen we geen linkje doorgestuurd maar wel foto's van de woning, met als onderschrift: "zal ik een Tikkie sturen?"
Arno liet aan mij de foto's zien en ik was meteen verkocht. Het was namelijk een wit boerderijtje met een stuk grond er omheen...

 De dinsdag nadat we de foto's kregen waren Arno en ik beiden vrij, daarom vroegen we of we het huis even mochten komen bekijken. 

Ik hoop dat het prut is

Die dinsdag zei ik nog tegen Arno: "Ik hoop maar dat het van binnen prut is, want dan hoeven we er niets mee. Dan kunnen we gewoon in Meerkerk blijven wonen en dan verandert er niets."

Maar zo ging het niet. We kwamen bij de boerderij aangereden en de kriebels kwamen direct weer terug. We werden vriendelijk ontvangen door twee van de vijf erfgenamen. We kwamen binnen in de zijkant van de woonboerderij, daar was in 2012 een stuk aangebouwd waardoor er een lichte en grote keuken is ontstaan: 

 

 

Oke... de keuken was in geen geval prut! Het is een heerlijke lichte ruimte met een geweldig uitzicht de tuin in. 

Verhoginkjes

Ik heb dus sinds jaar en dag een zwak voor ruimtes met verhogingen. Ik houd van vides, opkamers en verhoogde woonkamers! We mochten van de eigenaren van de woning zelf en rondje maken door het huis. Direct achter de eerste deur die we open deden zat de opkamer. Misschien wordt dat wel mijn favoriete kamer! Ook in de slaapkamer zit een verhoging! Dat is weer boven de opkamer. 

 Zie je die tegeltjes? Die liggen in de hal naar de tuin!

De tuin

Ik werd verliefd op de opkamer en de verhoging in de slaapkamer. Arno viel als een blok voor de overkapping aan de oude varkensschuur in de tuin. 

 Deze foto is genomen in de zomer, het is toch net Frankrijk! Straks kunnen we hier gezellig vrienden en familie ontvangen, maar ook heerlijk in de ochtendzon ontbijten. 

Op het stuk grond rondom het huis staan een aantal fruitbomen. Het lijkt ons heerlijk om fruit uit je eigen tuin te eten. We proberen ook al een aantal jaar een moestuin te onderhouden, maar in onze huidige tuin is dat eigenlijk niet echt goed mogelijk. We hebben daar te weinig ruimte. Daarom zien we er naar uit om hier een grote moestuin aan te leggen. 

De vorige bewoonster van dit huis was gek op tuinieren en je kunt zien dat zij met liefde de tuin heeft ontworpen en onderhouden. We gaan daarom ook niets aan de tuin veranderen, maar verder bouwen op wat zij is begonnen in deze tuin. 

Grote wens

Een van onze grootste woonwensen is een kachel of open haard in huis. In onze huidige woning kon dit helaas niet gerealiseerd worden, maar in de nieuwe woning zit gewoon al een prachtige kachel! Arno kan niet wachten om het eerste blokje hout op het vuur te kunnen gooien.

 

Krijgen we het rond?

Nu was het de vraag of we dit huis wel konden betalen? We hadden namelijk helemaal geen idee wat we zouden kunnen lenen of wat ons huidige huis waard zou zijn.  De huizenmarkt in onze streek is heel erg overspannen, waardoor huizen voor de gekste prijzen weg gaan. Dit hadden wij eigenlijk helemaal niet zo door, want we waren niet op zoek naar een huis en hadden ons dus ook niet echt verdiept. Toen we hoorden wat we voor ons eigen huis zouden kunnen krijgen kwam de droom op dit te kopen in zicht.

Gelukkig wilden de erfgenamen van deze boerderij het graag aan mensen verkopen die het heel graag wilden hebben en niet voor de hoogst mogelijke prijs. Daar zijn we echt ontzettend dankbaar voor. We zijn hen zo dankbaar dat we een bod mochten uitbrengen voor de markt uit. Het voelt echt als een cadeau!

De financiering van ons huidige huis was al heel spannend 9 jaar geleden, we liepen toen keihard tegen het systeem aan. We wisten dat dit nu ook weer zou gaan gebeuren, omdat we niet in loondienst zitten, maar voor onszelf werken. Dus we waren erop voorbereid. Maar toch viel het weer enorm tegen. Alles moet worden uitgerekend, uitgezocht en tot in den treuren worden gecontroleerd. Daardoor was het enorm stressvol.

We hebben de rust van het nieuwe huis dan ook zeker nodig dadelijk om hier weer van bij te komen. Daar kijk ik enorm naar uit!

Dankbaar

Ondanks dat het weer een uitdaging was om alles rond te krijgen ben ik enorm dankbaar voor alles waardoor dit mogelijk gemaakt wordt. Door de geduldige verkopers, de makelaars, adviseurs, vrienden en familie! Maar bovenal ben ik dankbaar dat God zo goed voor ons zorgt! 

Ik kan nog niet goed bedenken hoe ons leven er straks uit gaat zien, want we kennen echt helemaal niemand in dit nieuwe dorp en de omgeving. We zitten 60 kilometer van onze families af, maar toch heb ik het gevoel dat we daar echt naar toe moeten.  Ik ben benieuwd wat het ons gaat brengen! Best een avontuur! 

 

Op instagram kunnen jullie ons verhuisavontuur op de voet volgen! @marjoleins_secondhand_interior. Hmm... misschien moeten we een nieuwe naam verzinnen... jullie een idee? 

Niet alle gegevens zijn juist ingevuld. Controleer de gegevens en probeer het opnieuw.
Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw
Uw reactie is opgeslagen
Reactie plaatsen
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Uw reactie is opgeslagen

Reacties

Bezig met laden... Bezig met laden...

Een berichtje ontvangen als ik een nieuwe blog plaats? Schrijf je hier in!

Blijf op de hoogte
Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang