Gastblog : Gratis Vintage

Dankzij meerdere Eric's en een te grote tv, kwam er een prachtige vintage kast bij Liselotte te staan. 
Ze schreef er een leuk blog over. Je leest het verhaal hieronder. 

 

Hallo lezers!

Naar aanleiding van de fantastische Marktplaatsvondst van Marjolein besloot ik enkele weken geleden ook een zoekopdracht aan te zetten op Marktplaats, namelijk "jaren 60 kast". De tweede keer dat ik in die week melding kreeg dat er nieuwe advertenties in deze categorie geplaatst waren was het raak.

Gratis (te) gekke vintage buffetkast

Deze ruwe parel was op te halen in Enschede, dat is voor ons een eind uit de buurt. Daar verzin ik wel wat op dacht ik. Het is nu of nooit, want anders is deze kast snel weg. De advertentie was op dat moment net 10 minuten online, 8 keer bekeken en 2 keer bewaard. Ik heb direct gebeld en verkoper Eric nam op. Helaas deelde hij mede dat hij net een deal had met een andere dame. Als het niet door zou gaan zou hij mij in gedachten houden. Verloren zaak dacht ik. Na teleurgesteld opgehangen te hebben werd ik al snel teruggebeld dat de eerste "koper" er vanaf zag omdat haar tv er niet in paste. Wat een leuk nieuws!

Ik heb de foto aan mijn vriend getoond. Die was niet direct enthousiast,maar geloofde in mijn visie. De kast mocht deze kant op! Toen moest hij nog vervoerd... In de advertentie stond dat hij 'm in zijn regio gratis kon brengen, aangezien wij uit de richting wonen en geen grote auto bezitten heb ik gevraagd of hij zin en tijd had om de kast tegen een vergoeding van benzine, tijd en moeite te vervoeren. Dat vond hij geen probleem. Het viel mij op dat de verkoper erg attent was en veel moeite wou doen. Dat zag je al aan de nauwkeurig opgemeten maten, en de uitgebreide beschrijving, voor een kast die hij gratis aanbood. Hij gaf aan er erg blij van te worden dat de kast straks een nieuw leven krijgt bij iemand die er heel blij mee is.

Het verleden van de kast

Hij vertelde dat hij in zijn studententijd een periode antikraak had gewoond in een huis waar de oud bewoners de kast hadden laten staan. Zelf had hij er in die tijd altijd langspeelplaten in opgeborgen. Later had hij de kast in zijn werkruimte staan. In de advertentie stond dat de kast niet meer in perfecte staat was, Eric gaf aan dat dat kwam vanwege de periode dat de kast in de werkruimte stond. De schade aan de kast bleek uiteindelijk niet meer te zijn dan een paar lichte koffiekringen, op te lossen met een olie, en een chipje uit het fineer, die je niet ziet als de kast in elkaar staat. Deze imperfecties maken het een kast met een verleden. Dat vind ik juist leuk! Anders had ik er wel een nieuw exemplaar van de grote geel-blauwe meubelgigant neergezet.

De verkoper bleek klusjesman van beroep en kwam de kast op een zonnige middag brengen met zijn bedrijfswagen. De kast bestond uit 3 delen elk ruim 2 meter lang. Dat was dus ruim genoeg om de Corona maatregelen in acht te houden tijdens het sjouwen. Zodoende heeft mijn vriend die ook Erik heet, de kast met de verkoper naar boven getild (wij wonen in een appartement). Zij hebben hem voor op het portiek gezet zodat ik hem daar eerst goed kon schoonmaken en in de olie kon zetten. Wij bedankten de verkoper en gaven hem ook nog een goede fles wijn.

Nog een Eric!

De kastdelen waren zo log en lastig te tillen dat we aan het einde van de middag onze buurman (ook een Eric) hebben gevraagd om de kast samen met ons binnen op de juiste plaats op te stapelen.
Na wat geschuif in de woonkamer staat hij nu op een plek waar hij vanaf alle hoeken goed zichtbaar is. Toevalligerwijs paste hij precies op het berber kleed wat ik enkele weken voor de kast op Marktplaats kocht.

Onderin liggen nu de knutselspullen waar mijn zoontje straks zelf bij kan om creatief aan de slag te gaan.
Ook is onze poes Sunny blij met de kast. In het midden, in de nis ligt een zacht kleedje waar ze zich maar al te graag terugtrekt.
Mijn vriend zegt nog bijna dagelijks dat hij de kast zo tof vindt staan.

Iedereen blij, met dank aan alle Erik(c)en!

Liefs Liselotte

Instagram: @home_alalotje 

 

Ook een gastblog schrijven?

Heb jij ook een gaaf tweedehands item in je huis staan en zou je hier een blog over willen schrijven? Of heb jij een ander leuk idee voor een blog?  Stuur me dan gerust een berichtje via de contact-pagina!

Niet alle gegevens zijn juist ingevuld. Controleer de gegevens en probeer het opnieuw.
Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw
Uw reactie is opgeslagen
Reactie plaatsen
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Uw reactie is opgeslagen

Reacties

Bezig met laden... Bezig met laden...

Een berichtje ontvangen als ik een nieuwe blog plaats? Schrijf je hier in!

Blijf op de hoogte
Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang