Hoe het begon

Een tweedehands interieur? Waarom? In dit blog vertel ik daarover! 

Wil je dit verhaal liever beluisteren? klik hier voor de podcast die bij deze blog hoort. 

Een bank vol scheuren...

daar begon ons interieur-avontuur mee. Toen we dit huis in 2012 kochten hebben we de meubels uit Arno's appartement in ons nieuwe huis gezet. De spullen waren immers nog goed en door de verbouwing was het geld ook aardig op. Destijds was ik nog niet zo met interieur bezig en ik vond het wel prima zo. Maar als ik eraan terug denk, was het eigenlijk vrij saai en vooral onpersoonlijk. In dat interieur stond een appeltjesgroene bank, maar na verloop van tijd was de bank zo versleten dat er gaten in kwamen. We kregen zelfs van visite tips hoe we de kussens konden leggen dat je de scheuren niet zag... kan je nagaan! 

Nieuwe bank, tweedehands interieur

We besloten daarom een nieuwe bank te kopen die we echt mooi vonden en kochten een cognac-kleurige bank van Lifestyle. Maar... eenmaal bezorgd paste de salontafel er niet bij en het vloerkleed ook niet. We keken om ons heen en besloten dat het hele interieur aan vervanging toe was. Het was gewoon op, versleten.

Ons budget was niet groot genoeg om nieuwe kwaliteitsmeubels te kopen die een leven lang mee gaan. Maar goedkope meubels zijn vaak van zulke slechte kwaliteit dat ze na 10 jaar weer aan vervaging toe zijn (en op de al maar groeiende afvalberg terecht komen). Ik struinde destijds regelmatig Marktplaats af voor kinderkleding en zag dat daar ook veel mooie, goede kwaliteit meubels op stonden. En als we tweede-, of derdehands spullen kopen scheelt dat energie, grondstoffen, water en afval. Dat is dus veel beter voor het milieu. En daar willen we graag een steentje aan bijdragen. We begonnen ons af te vragen of dat mogelijk is, een interieur creëren naar onze smaak met enkel tweedehands meubels?

Zo begon de challenge: het huis inrichten met  tweedehands meubels en accessoires. 

Ik kocht dus al regelmatig spullen via Marktplaats, maar besloot om ook maar eens te kijken bij de lokale kringlopen. Ik was gelijk verkocht! De sfeer in de winkel, de gepassioneerde vrijwilligers en lekker neuzen in de spullen. Ik kan er echt uren zoet zijn!  Natuurlijk kom ik lang niet altijd thuis met het perfecte item. Maar als ik het vind, geeft dat zoveel voldoening! Het eerste item dat ik vond bij de kringloop voor ons tweedehands interieur, was dit salontafeltje. Toen ik wilde afrekenen stond er geen prijs op, dus werd er een vrijwilliger geroepen. Hij vertelde enthousiast dat het een jaren 60 tafeltje was, en dat het Deens was. Dat zei mij dus op dat moment he-le-maal niets! Ik dacht alleen: "da's oud". Waarschijnlijk heb ik hem heel waterig aangekeken. Maar het tafeltje ging mee naar huis en Arno en ik hebben hem samen naar onze smaak opgeknapt.

 tafeltje jaren 60

 

Na de koop van de nieuwe bank was dit dus onze eerste tweedehands aankoop voor het interieur. Hierna hebben we nog veel meer items gekocht. Het mooie van een tweedehands interieur creëren is dat het langzaam gaat, het interieur ontstaat organisch. We hebben dan ook veel tijd om na te denken over wat we echt mooi vinden en wat we willen hebben. De zoektocht heeft ons ook al veel leuke contacten opgeleverd en mooie verhalen. Ik bedacht dat we misschien wel mensen konden inspireren met onze zoektocht naar een tweedehands interieur. Daarom ben ik foto's daarvan gaan delen op mijn Instagram-account en ben ik dit blog begonnen. 

Kan je je voorstellen dat ik eerst niets met interieur had? Nu vind ik het geweldig. Ik geniet enorm van het binnenkijken in andermans interieur, en het maken van gezellige hoekjes in ons huis. Het is echt een passie geworden en die deel ik graag met jullie!

 woonkamer

Tafeltje in de tweedehands zithoek. Kleed:marktplaats. Stoel: marktplaats. Lamp: Kringloop Ameide. Kunstwerk:  via BVA auctions. Voetenbankje: marktplaats. Bloempotten: Kringloop Gorinchem. Tasje: Het goede doelen winkeltje in Meerkerk. Kussens op de bank: van restjes stof van de kringloop, vulling uit oude kussens. 

Niet alle gegevens zijn juist ingevuld. Controleer de gegevens en probeer het opnieuw.
Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw
Uw reactie is opgeslagen
Reactie plaatsen
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Uw reactie is opgeslagen

Reacties

Bezig met laden... Bezig met laden...

Een berichtje ontvangen als ik een nieuwe blog plaats? Schrijf je hier in!

Blijf op de hoogte
Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang