Hoe vind ik die kringloopschat?

"Maar Marjolein, als ik naar de kringloop ga vind ik nooooooit wat!"

Dat hoor ik best vaak. Mensen vragen zich regelmatig af hoe het kan dat ik items vind die precies in het interieur passen, waar zij alleen maar "rommel" vinden als ze naar de kringloop gaan. In dit blog vertel ik hoe je die schatten kunt vinden. De prachtige foto's in dit blog zijn trouwens gemaakt door Jana Gielen van Kringloop Amersfoort - Leusden!

Liever luisteren? Klik hier voor de podcast die bij dit blog hoort. 

 

Laten we voorop stellen dat ik ook niet altijd thuiskom met een mooie kringloopschat, want ook ik vind soms alleen maar "rommel". Maar met deze tips wordt je kans van slagen wel veel groter!

Ga vaak bij de kringloop kijken

Wist je dat sommige kringlopen wel 1000 ton aan goederen per jaar binnen krijgen? Je snapt dus wel dat er iedere dag nieuwe spullen in de kringloopwinkels liggen. Zit er vandaag niets voor je bij? Wellicht eind van de week wel! En statistisch gezien is de kans natuurlijk veel groter om iets te vinden als je vaker gaat ;-)
Afbeelding kringloopschatten KringloopAmersfoortLeusden

Ga met een (goede) missie op pad

"Vandaag ga ik op zoek naar een rotan bijzettafeltje!". Nou de kringloopgoden mogen je wel heel goed gezind zijn wil je het dan vinden. Mijn missie is dan ook niet om op zoek te gaan naar een te specifiek item, maar uit te kijken naar items die je aanspreken, bij je interieur passen en je blij maken. Als je de focus teveel op een bepaald item legt, zoals bijvoorbeeld een rotan bijzettafeltje, heb je minder oog voor eventuele andere schatten die er misschien wel zijn. Wil je wel specifiek zoeken, dan is Marktplaats de ideale plek voor mooie vondsten. 

Zoek niet alleen

Het is al heel vaak voorgekomen dat ik met Arno door de kringloop liep en dat hij ineens iets moois uit een schap haalt, waar ik compleet langsheen gelopen ben. Er staat vaak heel veel in een schap, waardoor je best snel iets mist. Twee paar ogen zien meer dan één, dus het is
handig om samen te gaan (en het is ook nog eens gezellig!)

Sinds wij delen dat we een tweedehands interieur maken, gaan mensen ook voor ons kijken als ze in de kringloop zijn. En krijg ik spontaan berichtjes met foto's van items waarvan ze denken dat wij ze leuk vinden. Dus... deel je missie! Misschien vindt een ander het dan voor jou!

Denk in mogelijkheden

Zie je een item, maar het is niet in perfecte staat? Of niet de goede kleur? Denk in mogelijkheden! Wellicht is het met een lik verf, of als je het item even opschuurt ineens perfect! Een verstopte schat dus :-). Zo ging dat ook met onze eerst kringloopaankoop, een bijzettafeltje. Hij was erg kaal geworden en er zat een pootje los, maar met een nieuwe schroef en een lik verf was hij weer als nieuw! (weten over welk tafeltje ik het heb? check mijn vorige blog:  Hoe het begon )

Internetconnecties

Deze laatste tip is voor wanneer je het zelf echt niet kunt vinden. Via Instagram of Facebook vind je best regelmatig mensen die mooie kringloopschatten verkopen. Zij zijn een kei in het vinden van mooie spulletjes en verkopen deze dan via bijvoorbeeld Instagram. Zelf vind ik het erg leuk om zelf te snuffelen, maar als je het echt niet kunt vinden is dat wellicht een uitkomst!
Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Nick Nacks Vintage , The midcentury-modern hoarder , www.onlinekringloopwinkel.nl , Vintage Tante KeesHuisjeBoompjeVintage , Baseelfvintage  of  Deja_vu_thrifts

 

Dus: Ga lekker vaak naar de kringloop, bij voorkeur gezellig met zijn tweeën, met een open houding en geef het de tijd. Dan gaat het je zeker lukken! Heb je een schat gevonden? Laat het gerust hieronder weten. Vind ik leuk! 

Wil je nog een goede tip lezen?  Neem dan een kijkje op het blog van Linda! 

foto-credits: Jana Gielen, Kringloop Amersfoort-Leusden 

 

Niet alle gegevens zijn juist ingevuld. Controleer de gegevens en probeer het opnieuw.
Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw
Uw reactie is opgeslagen
Reactie plaatsen
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Uw reactie is opgeslagen

Reacties

Bezig met laden... Bezig met laden...

Een berichtje ontvangen als ik een nieuwe blog plaats? Schrijf je hier in!

Blijf op de hoogte
Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang