Naar het toilet

Als mensen voor het eerst bij ons naar het toilet gaan, verheug ik me altijd op het moment waarop ze naar buiten komen. Klinkt dat gek? Ja dat klinkt het vast, maar wij hebben geen "normaal" toilet. En als mensen naar buiten komen is de reactie zó verschillend. De één vindt het prachtig, de ander verschrikkelijk! Maar er zijn ook een heleboel mensen die naar buiten komen met een strak gezicht en er helemaal geen reactie op geven. Ik ga er maar vanuit dat ze het niet mooi vinden en liever niets zeggen. Maar dat maakt me niet uit, want ik ben gek op ons kleine kamertje! 

Liever luisteren? Klik hier om de podcast te luisteren die bij dit blog hoort. 

Vroeger...

Als kind had ik een vreemde interesse. Overal waar ik kwam wilde ik graag het toilet zien. Als we op visite gingen, maar ook als we gingen winkelen (sorry pa en ma...). Natuurlijk teleurgesteld als het een saai wit hokje bleek te zijn, maar soms had ik geluk en waren het prachtige wc's. Zo had een vriendin van mijn moeder een rood toilet met een kroonluchter aan het plafond en een hele collectie maria-beeldjes. En een familielid had een blauw toilet met overal foto's. 

In mijn studententijd was ik gek op studententoiletten met berichtjes op de muren voor de bewoners en als er wc-pingpong gespeeld kon worden (Rechts op de muur hing een briefje met de woorden "kijk links" en links hing een briefje met "kijk rechts"). 

Inspiratie

Ik kan ook nu nog blij worden van bijzondere toiletten. Ik vind het leuk als mensen er echt werk van hebben gemaakt.
Ook op Instagram kom je soms pareltjes van toiletten tegen. Leuk om te zien dat iedereen er weer iets anders van maakt. 

Zo heeft Fleur van het leuke blog Interieur & Lifestyle een Botanisch toilet: 

En heeft Paulien gaaf behang in haar toilet:

Net als Mindy Schroor trouwens (Herken je het behang? Ik mocht een stukje van haar hebben en dat hangt bij ons in de slaapkamer) : 

 

En Alissa heeft een super gaaf Volkswagen- Toilet:

Ons toilet

Toen we ons huis kochten zat er een beige/geel toilet in. Deze zit in ons huis half onder de trap. Al snel verfde ik het gedeelte waar de trap zit in een blauwe kleur en de andere muren wit. Later kozen we ervoor om de deur te verven met krijtverf. Daar stond steeds de letter van de week op toen Bram in de kleuterklas zat. Nu tekenen Sjors en oma steeds poppetjes op de deur

Maar toch was het naar mijn gevoel nog niet af. We besloten de witte muren een kleurtje te geven. Ook wilde ik graag een plankje boven het wasbakje. Deze heb ik gemaakt van een kaasplank die ik bij de kringloop vond ( als je hem omdraait zie je het vakje voor het kaasmes).

 

Maar de kers op de taart was absoluut de lamp! Deze vond ik op de rommelzolder van Rommelmarkt Hoogblokland. Hij hing aan een rek aan het plafond tussen allemaal andere lampen. Hij hing zo onhandig, dat het een hele klus was om hem eraf te halen. Waarschijnlijk hing hij op die plek , omdat ze niet hadden verwacht hem ooit te verkopen ;). Ik mocht hem voor 2,50 euro meenemen en nu hangt hij in ons toilet. Ik vind hem perfect daar, het maakt het helemaal af!

Verven van het toilet

Ik krijg best regelmatig de vraag hoe ik de tegels heb geverfd in ons toilet. Voordelig voor ons was dat de tegels al geverfd waren. Ik hoefde ze alleen maar licht op te schuren en toen kon ik eroverheen verven. Wel heb ik de tegels van de badkamer geverfd, dat was best een hele klus, daar publiceer ik zeker nog een keer een blog over. 

De toiletpot was oud en verkleurd. Daarom durfde ik het aan om deze koper te spuiten. Ik heb de toiletpot licht geschuurd en hem daarna gespoten met watervaste koperverf. Daarna heb ik er nog een laag blanke lak over gespoten om hem extra bescherming te geven. Op zich een leuk idee, maar ik ben niet helemaal tevreden over het resultaat. Ik vind het nog wat vlekkerig, dus ik denk dat het nog een keer moet gebeuren. Of op den duur toch een nieuwe toiletpot... maar of ik dan een koperen kan vinden??

Laat je hieronder weten wat je van ons toilet ( of die van de anderen in deze blog) vindt? 

 

 

Niet alle gegevens zijn juist ingevuld. Controleer de gegevens en probeer het opnieuw.
Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw
Uw reactie is opgeslagen
Reactie plaatsen
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Uw reactie is opgeslagen

Reacties

Bezig met laden... Bezig met laden...

Een berichtje ontvangen als ik een nieuwe blog plaats? Schrijf je hier in!

Blijf op de hoogte
Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang