5 dingen die mij inspireren

Wanneer mensen bij ons op visite komen vragen ze regelmatig: "Hoe kom je erop om je huis zo in te richten?". Ze zijn verrast door de kleuren of bepaalde stijlkeuzes. Deze zijn natuurlijk niet zomaar in ons huis ontstaan, maar komen door dingen waar ik geïnspireerd door ben geraakt. In dit blog vertel ik over de 5 dingen die mij inspireren. Hopelijk inspireren ze jou ook!

Arno

Ik vind hem een hele inspirerende man, maar daar zal jij wel anders over denken *wink*. Maar Arno is voor mij wel een inspiratie, want ik ben niet de enige die de keuzes maakt of ideeën heeft over onze inrichting. Arno denkt mee en kan mij ook heel goed remmen. Want ik wil het wel eens te gek maken. Maar Arno geeft me ook de ruimte om creatief te zijn in ons huis. Door mij bij te sturen en leuke ideeën aan te dragen wordt dit interieur echt van ons samen. Zo zocht ik dit behang uit en Arno kwam met het idee om het behang te splitsen. 

En ik hoop dat als jij met iemand woont dat jullie samen de keuzes kunnen maken.En dat jullie beide happy zijn op de plek waar je echt jezelf zou moeten kunnen zijn. 

Items uit mijn jeugd

Wat mij erg geïnspireerd heeft om kleur te gebruiken zijn items uit mijn jeugd. Zo had mijn oudtante een prachtig groot huis met op zolder een paarse hutkoffer. Die kleur sprak me enorm aan. Ook nu komt paars terug in ons huis. 
Vroeger kwamen we eens bij een vriendin van mijn moeder op visite en zij had een heel bijzondere toiletruimte vol kleur, ook dat ben ik nooit vergeten en zorgde ervoor dat ook wij kozen voor een kleurrijk toilet. Wil je meer lezen over ons toilet? Ik schreef daar eerder een blog over: Naar het toilet

 

Als kind kwam ik een keer bij vrienden van mijn ouders en daar voelde ik me gelijk thuis. Overal stond wat en het was zo knus en gezellig. Later vertelde mijn moeder dat het er gewoon een zooitje was, maar in mijn herinnering was het zo gezellig! Ook in ons huis vind ik het leuk als er veel spullen staan om te bekijken. 

Reizen

Nu doet deze kop vermoeden dat ik heel veel reis, maar dat valt bar tegen hoor. Van de landen waar ik geweest ben vond ik Israel en Marokko het meest bijzonder. De huizen in Marokko zijn zo rijk gekleurd en vol planten! Ook vind je daar veel details terug in behang en tegels. Echt prachtig! Jardin Majorelle in Marrakech vond ik prachtig door de rijke kleuren! Dat inspireert me om ook in ons eigen huis kleur en textuur te gebruiken. In Israël vond ik de huizen en hotels juist heel modern, dat was minder mijn smaak. Wat mij wel aansprak? De inrichting van de tenten in de woestijn (Kfar Hanokdim),deze waren vol kleur en natuurlijke materialen. We sliepen daar op oude tuinkussens trouwens, maar het was de beste nacht slaap ooit!


Jardin Majorelle 2011 :Wat zag ik er nog jong uit hè!

Heb jij ook je reizen je interieur laten beïnvloeden? Ik lees het graag, laat je het weten in een reactie onder dit blog? 

Natuur

Als ik ergens tot rust kom, dan is het wel in de natuur. En dan vooral in het bos. Ik ben dan ook gek op de kleur groen, dat werkt voor mij heel rustgevend. Het is niet voor niets dat de eerste stap naar een meer kleurrijk interieur het groen verven van de muur was. Ook ben ik blij met de vele planten die ons interieur verrijken, ik zou niet meer zonder onze groene vrienden willen! 

Andere mensen

 Waar ik echt veel inspiratie vandaan haal is van Instagram. Uren kan ik scrollen en genieten van de manier waarop anderen hun huis inrichten. Het is leuk omdat het eigenlijk één groot woontijdschift is. Vol leuke verhalen, goede ideeën en ik moet zeggen onwijs leuk mensen. Ik heb de laatste jaren leuke contacten opgebouwd via dit medium en wordt steeds meer benaderd door mensen die graag willen samenwerken. Dat laatste vind ik ook erg leuk, omdat je elkaar zo kunt helpen. En elkaars werk kunt complimenteren!

En jij?

Waar haal jij je inspiratie uit? Ik ben erg benieuwd. Laat je het hieronder weten in een reactie? 

Niet alle gegevens zijn juist ingevuld. Controleer de gegevens en probeer het opnieuw.
Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw
Uw reactie is opgeslagen
Reactie plaatsen
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Uw reactie is opgeslagen

Reacties

Bezig met laden... Bezig met laden...

Een berichtje ontvangen als ik een nieuwe blog plaats? Schrijf je hier in!

Blijf op de hoogte
Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang