Gastblog van Margriet

Een tijdje terug liet Margriet op haar Instagram-pagina weten dat ze gek is op schrijven. Daarom nodigde ik haar uit om een gastblog te schrijven voor Secondhand Interior. Je leest dit leuke blog hieronder! 

Kringloopvondsten van Margriet

Je hebt grote en kleine, subtiele en uitbundige, adembenemende en nauwelijks opvallende, en niet te vergeten staande en hangende. En ze hadden allemaal 1 ding gemeen: ik had er geen, ……… zo’n gallery wall. 

Verandering

En toen vroeg Marjolein mij om te schrijven over de kringloop vondsten in mijn woning. En zonder dat ik het zelf echt in de gaten had begon er op de achtergrond iets te borrelen en broeien. Je weet wel, zo’n vage onrust die vrijwel altijd betekent: er zijn veranderingen op til.

Tot ik een paar dagen later in bed lag (het was een uur of 1) en plots was het niet meer op de achtergrond maar schreeuwde het hard in mij: “ik heb ook een gallery wall nodig”! Nu zijn er mensen die dit dan rustig parkeren en eerst gaan slapen maar helaas voor mijn man, ik ben niet zo’n mens. Dus begon ik iets na 1 uur ‘s nachts plots vol enthousiasme te vertellen over mijn nieuwe plannen. 

Voor iedereen die zijn of haar echtgenoot(e) ooit nog eens enthousiast wil krijgen over nieuwe verander-plannen, leer van mij: midden in de nacht erover beginnen terwijl de ander probeert te gaan slapen is niet (ik herhaal: niet!) de beste manier om dit voor elkaar te krijgen……

Gallery wall

Maar goed, een gallery wall dus. Want hoewel er in ons huis diverse kringloopvondsten al een ere plaats hebben (onze bedlampjes in de slaapkamer, de blauwe vazen in de kast, de wit met gouden beeldjes die ik her en der heb staan), een paar echte toppers stonden nog te wachten op een bestemming. 

        

Ergens vorig jaar vond ik namelijk bij de kringloop voor een paar euro een ets van een boom met als titel “het jaagpad”. En waarom precies weet ik niet maar ik was direct verkocht! Als vanzelfsprekend mocht hij met me mee en kreeg het een tijdelijk plekje in onze bedrijfsruimte tot ik had bedacht waar hij kon staan. 
En zo verging het ook de volgende bomen-prent die ik vond bij de kringloop. Net als het schilderij met bomen dat wij met een actie gratis uit mochten zoeken. En al deze prachtstukken stonden te wachten op een plaatsje aan de muur. 

Was-verzamel-gooi-je-troep-neer-plaats-metamorfose

“En waar komt deze gallery wall dan?” vroeg de liefde van mijn leven die dit gevoel voor mij op dit moment duidelijk heel wat minder deelde. Om eraan toe te voegen “er hangt al zoveel zooi overal”. Pffffff, zooi! Laat ik voorop stellen dat wij alleen uiterst zorgvuldig gesorteerde dingen aan de wanden hebben. Maar ik was met hem eens, de muren beneden waren eigenlijk precies goed zo. De kinderen zaten vast niet te wachten op mijn nieuwste uitspatting dus hun kamers vielen ook af. Onze slaapkamer is ook al redelijk voorzien van decoratie. Hmmmmmmmm, net toen ik ging denken dat mijn Gallery wall er toch niet ging komen dacht ik aan de gang boven. En dan vooral onze “was-verzamel-gooi-je-troep-neer-plaats”. Met een grote glimlach gleed ik langzaam weg in dromenland waar ik uiteraard de mooiste Gallery walls tegenkwam. 

        

 Drie keer raden waar ik aan begon de volgende ochtend toen ik ontbeten had. Juist ja, onze muur op de gang boven werd omgetoverd tot een ware “feature wall” waar mijn kringloopvondsten prachtig mixten met een paar andere kunstwerken en mijn oude gereedschapskist van de meubelmakers opleiding als wasmand en jongens, wat ben ik er blij mee!  

Bedankt Margriet, voor het schrijven van dit blog! Wil je meer zien van Margriet haar interieur? Neem dan snel een kijkje op haar Instagram-pagina: @bijmargrietinhuis 

 

Tip:

Margriet heeft nog een goede tip om je gallery wall vorm te geven:

Knip de formaten van de lijsten uit papier en hang deze eerst op, om een goede compositie te maken. 

 

         

 

 

 

 

 

 

Niet alle gegevens zijn juist ingevuld. Controleer de gegevens en probeer het opnieuw.
Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw
Uw reactie is opgeslagen
Reactie plaatsen
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Uw reactie is opgeslagen

Reacties

Bezig met laden... Bezig met laden...

Een berichtje ontvangen als ik een nieuwe blog plaats? Schrijf je hier in!

Blijf op de hoogte
Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang