Duurzaam dekbedovertrek

Wij hebben er één met een chloorvlek, één met een scheur en er zijn er twee te klein. Je merkt wel, wij waren echt toe aan een nieuw dekbedovertrek! We kopen natuurlijk het liefste tweedehands. Dus ik ben eerst op zoek gegaan naar een tweedehands dekbedovertrek. Maar ik moet zeggen, dat is nogal een opgave en uiteindelijk heb ik het opgegeven. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een duurzaam alternatief.

Kayori

In mijn zoektocht naar een duurzaam geproduceerd dekbedovertrek kwam ik uit bij het merk Kayori. Hun filosofie en missie spreekt mij erg aan. Dat het de kleine dingen zijn die er toe doen in het leven. En dat het juist de kleine dingen zijn die een groot verschil kunnen maken.
Kayori heeft als missie om bewuste consumptie aantrekkelijk en voor iedereen toegankelijk te maken.

Zij zorgen ervoor dat alles wat het Kayori-label draagt wordt geproduceerd en verwerkt volgens de strengste milieunormen en onder veilige en humane omstandigheden van de boerderij tot het product bij jou thuis is. 

De standaard ligt heel hoog, meer hierover lees je op www.kayori.nl/about-us

Onze keuze

Wij kozen voor het flanellen dekbedovertrek "Gassho Oranje". Deze werd geleverd in een mooie flanellen zak in dezelfde print.

Het dekbedovertrek is gemaakt van 100% biologisch katoen-flanel -Meer info- en is super zacht! Hij heeft een extra lange flap aan de onderkant, zodat hij goed vast blijft zitten. Erg handig, want ik woel nogal 's nachts. Bij mijn vorige dekbedovertrekken ging deze altijd los. Bijkomend voordeel is dat je dekbed daardoor goed in het overtrek blijft zitten. Dat vind ik nogal belangrijk, want bij vorige overtrekken zakte door al mijn gedraai het dekbed vaak naar onderen in de hoes. 

En na het wassen?

"Blijft dat bio-spul wel mooi?". Als ik vertel dat ik bijvoorbeeld shirts heb gekocht van biologisch katoen, dan vragen mensen zich dat af. Mijn shirts blijven mooi. En ook dit dekbed is erg goed uit de was gekomen. Wel heb ik (maar dat doe ik met alle nieuwe textiel) het overtrek tijdens de eerste was gewassen met natuurazijn. Deze zorgt ervoor dat de kleuren fixeren en het maakt dat de stof beter vocht opneemt. En nog een voordeel: het is een natuurlijke wasverzachter! 

Meer dan beddengoed

Kayori heeft niet alleen mooi duurzaam beddengoed, maar ook bad-textiel en interieurparfums.

Én wat ik erg leuk vind is het beddengoed voor kinderen gemaakt in samenwerking met HandicapNL. Zelf begeleid ik in het dagelijks leven een jong volwassene met Downsyndroom. We hebben als maatschappij erg de neiging om te kijken naar alles wat zij niet kunnen. Terwijl ze zoveel juist wél kunnen. Zoals erg leuk beddengoed ontwerpen!  

Bewust

Bewust kiezen voor producten die beter zijn voor mens, natuur en milieu is iets wat ik belangrijk vind. En wat ik je vooral wil laten zien is dat dat niet de hoofdprijs hoeft te kosten. Het is fijn dat Kayori mooi, duurzaam beddengoed maakt voor een goede prijs! 
Ben je enthousiast geworden? Check dan zeker even hun website!
 

[Na aanleiding van mijn interesse voor dit duurzame beddengoed heb ik Kayori benaderd en zijn zij zo vriendelijk geweest om mij een dekbedovertrek ter beschikking te stellen. Bedankt!]
 
 

 

 

Niet alle gegevens zijn juist ingevuld. Controleer de gegevens en probeer het opnieuw.
Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw
Uw reactie is opgeslagen
Reactie plaatsen
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Uw reactie is opgeslagen

Reacties

Bezig met laden... Bezig met laden...

Een berichtje ontvangen als ik een nieuwe blog plaats? Schrijf je hier in!

Blijf op de hoogte
Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang