Vintage Fever - De Radio

Wil je nog meer lezen over interieur? Op de website van Jennie vind je leuke blogs! Waaronder de serie "Vintage Fever". Ze heeft verschillende mensen gevraagd te schrijven over hun favoriete vintage item. Hieronder vind je mijn bijdrage aan deze toffe blogserie. 

Liever luisteren? Bij dit blog hoort een podcast! Klik hier om te beluisteren. 

Gastblog "Vintage Fever"

Hoi! Ik ben Marjolein, 32 jaar en ik woon met Arno en onze twee kinderen in een dorpje in de provincie Utrecht. We zijn nu anderhalf jaar bezig met het opnieuw inrichten van ons huis, met enkel tweedehands items. Heel leuk om alles bij elkaar te zoeken. Het is een eclectische mix geworden met veel vintage items en kleur! Je kunt foto’s hiervan vinden op mijn instagram: @marjoleins_secondhand_interior

Als je me vraagt wat mijn favoriete kleur is dan zeg ik: groen! Of mijn favoriete plant: de Calathea! Ik heb zelfs een lievelingsschilderij namelijk “de Sterrennacht” van Van Gogh. Allemaal makkelijke vragen. Maar Jennie vroeg mij wat mijn favoriete vintage item is… en dat vind ik een moeilijke vraag… Want vintage items hebben (bijna) allemaal een verhaal te vertellen. Dus ik heb voor deze gastblog gekozen voor het item met het mooiste verhaal. Namelijk: onze Phillips buizenradio.

We gingen op een dag met de kinderen naar Gouda en daar kocht ik voor een kennis een zakje Goudse stroopwafels. Ik wist hoe gek hij daarop was en dat hij zelf niet vaak in Gouda komt. Ik bedacht dat ik het zakje van het weekend wel even langs zou brengen.

Die avond keken Arno en ik naar “Money for Nothing” op Netflix. In die serie redden ze items van de vuilnisbelt en knappen ze op. In die aflevering kwam een vintage radio langs. Ik zei tegen Arno dat ik altijd nog graag zo’n radio zou willen hebben en dat Rien ( die kennis van de stroopwafels) er eentje opgeknapt heeft. “Kan je die niet kopen van hem?”, vroeg Arno. Ik zei dat ik zeker wist dat hij hem niet weg zou doen.

Dus ik begon te zoeken op Marktplaats. En wat zag ik tot mijn verbazing? Er stond zo’n radio te koop, in ons dorp! Ik scrolde naar beneden om te kijken wie de verkoper was. En wat denk je? Rien! Ik heb hem gelijk gebeld en het hoogst geboden bedrag geboden plus een zakje Goudse stroopwafels.  Dat was akkoord en ik mocht hem gelijk ophalen. Hij was helemaal verbaasd dat ik dat zakje stroopwafels al bij me had. Ik heb toch maar opgebiecht dat hij dat zakje evenwel gekregen zou hebben. In ruil daarvoor kreeg ik garantie tot aan de deur ;-)

De radio geeft een heel mooi warm geluid. Heel gaaf dat hij het nog doet. Dit item vond ik net als vele vintage items in ons huis op Marktplaats. We hebben ook het een en ander bij de kringloop gevonden. Heerlijk die zoektocht naar mooie vintage schatten! Toen werden spullen nog gemaakt om een leven lang mee te gaan, ze hebben dus ook een leven lang aan verhalen bij zich. Prachtig toch!

Dit was mijn bijdrage voor de blogserie "Vintage Fever". Ik kan je zeker aanraden om de andere blogs op Jennie haar website ook te lezen!

Niet alle gegevens zijn juist ingevuld. Controleer de gegevens en probeer het opnieuw.
Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw
Uw reactie is opgeslagen
Reactie plaatsen
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Uw reactie is opgeslagen

Reacties

Bezig met laden... Bezig met laden...

Een berichtje ontvangen als ik een nieuwe blog plaats? Schrijf je hier in!

Blijf op de hoogte
Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang